Hugo Gordijn (†)

Hoe hoop je dat mensen je zullen herinneren, Hugo Gordijn?

“Als een innemende persoonlijkheid waar je op kon bouwen die pal voor zijn artiesten stond. En dat altijd met veel plezier heeft gedaan. Ik ben trots op wat ik heb gepresteerd.”

Oud-manager/producent Hugo laat het graag zien: buitenlandse publicaties die tientallen pagina’s reserveerden voor een verhaal over ‘zijn’ Groep/Group 1850 bijvoorbeeld, heruitgaven op vinyl van platen die deze groep maakte en een allesomvattende CD-box waarin ook nummers zijn te vinden die de wereld tot dan niet heeft gehoord. Uitverkocht overigens. En dan staat ‘1850’ ook in een recent boek dat de honderd beste elpee’s presenteert die tussen 1966 en 1970 verschenen.

“Dit komt op mij af, daar doe ik geen moeite voor. Iedereen is ermee bezig en ik ontvang het alleen maar. Vroeger moest ik met een koffertje naar de radio, de krant, de platenmaatschappij om de boel te promoten. Zeven dagen in de week eigenlijk; ik was best wel fanatiek aan het werk. Maar nu ben ik op een leeftijd dat ik denk: laat maar komen.”

Muziekjournalisten van heel ver weg weten hem te vinden om van hem te horen hoe dat toen allemaal zat met bijvoorbeeld ‘1850’ en de muziek van die groep die ze, zoveel jaar later, nog steeds bijzonder zeggen te vinden.

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.