The Congruent Five en de rafelige stadsrand

YouTube player
Die zomerse avond van de 24ste augustus aan de Schie in Delft, dat was nog eens een zomerse avond. In het Rietveld pop-up-theater bij HAL015 zette The Congruent Five het Jazzfestival Delft officieel in gang. Met Michael Simon op trompet en bugel, Andro Biswane op gitaar, David Gutierrez Franco op piano, Ildo Nandja op contrabas en Luis Mora op slagwerk. Een mooie gewaarwording om in een rafelige stadsrand muziek te horen. Muziek die zich geleidelijk aan vermengt met de stadsgeluiden. En dan zomaar ophoudt.
door Jo van Oeffelen
Buiten dreigde Code Geel, maar aan binnen ging dat grotendeels voorbij. De deuren stonden open, want vooruit, voor zo’n zomeravond was het wel wat veel warm. Een voormalige fabriekshal met veel glas waar de zon op heeft gestaan. Dus dan wil het wel wat warm zijn. Het was er niet minder gezellig door. Wie wilde, kon door de open deuren naar buiten voor het idee van een beetje koelte. En mensen met aandacht voor natuurkundige verschijnselen konden binnen meemaken hoe snel de koude uit hun drankje trok. Zo steek je op zo’n zomeravond ook nog wat op.
Een jazzfestival is op de manier waarop ze dat in Delft organiseren een wat onzeker evenement, gaf festivalvoorzitter Bram Stoeken zijn gehoor mee. Het hangt bijvoorbeeld allemaal erg af van de bedragen die sponsoren ervoor geven. En zo is er meer te bedenken wat het festival onzeker maakt; zeker als het Delftbreed op allerlei pleinen neerstrijkt. Veel hangt ook af van vrijwilligers die er mede voor zorgen dat het allemaal maar gebeurt. In elk geval volgend jaar verwachtte voorzitter Stoeken de 38ste editie weer officieel in gang te kunnen praten.
The Congruent Five maakten zich intussen gereed voor hun optreden. Er zullen er niet veel zijn geweest die er niet van hebben genoten. Zo mag een zomeravond heel lang duren, klonk het hier en daar. De mensen achter de bar zullen het niet hebben tegengesproken. Want: Beetje veel warm hè!
Voor wie toen even wegdommelde en voor iedereen laat Beatstad Radio nog een keer The Congruent Five horen zoals ze voor de pauze speelden.

 

 

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.