Sjoerd van den Broek speelt ode aan Paul McCartney in Popradar Den Haag

Het is ook bij Beatstad Radio niemand ontgaan: Paul McCartney, bekend van onder meer The Beatles, is dit jaar tachtig geworden. Een mooie reden om eindelijk een ode aan hem te brengen, dacht muziekartiest Sjoerd van den Broek. “Ook als dank voor de introductie in de geweldige muziekwereld.” www.beatstad-radio.nl maakt het op vrijdag 26 augustus van acht tot elf in de avond mogelijk in Popradar Den Haag aan de Burgemeester Hovylaan 12. Kaarten voor Paul McCartney 80…a Tribute! zijn nu al te verwerven via www.eventbrite.nl/e/tickets-paul-mccartney-80a-tribute-sjoerd-van-den-broek-live-375280854137?aff=ebdssbcategorybrowse&keep_tld=1

“Paul McCartney is mijn grote muzikale held en voorbeeld,” zegt Van den Broek. Als vijftienjarige zag hij op 25 maart 1975 in de Rotterdamse Ahoy zijn idool voor het eerst liveoptreden met de band Wings. “Sinds die dag is de liefde voor zijn muziek en uiteraard voor The Beatles nooit meer verdwenen.” Het optreden zorgde er voor dat hij muzikant werd en later ook geluidstechnicus en producer. “Het heeft mij naar prachtige plekken op de wereld gebracht en mooie, waardevolle vriendschappen opgeleverd.”

Als muzikant trad hij verschillende keren op in The Cavern in Liverpool: “Heilige grond, waar The Beatles honderden keren gespeeld hebben.” In de afgelopen jaren speelde Van den Broek jaarlijks in de Verenigde Staten op het grootste Beatles festival daar: Abbey Road on the River in Jeffersonville, Indiana. The Beatles komen ook voorbij wanneer hij met The LSB Experience op The Flowerpower Cruise en The Rock & Romance Cruise speelt, samen met bands als The Hollies, 10CC, The Beach Boys en Foreigner. Als The LSB Experience brengt Van den Broek met zijn medemuzikanten Marcel Luntungan, Hans Sligter, Peter Deiman, en Rob Hendriks in theaters de show Beatles & Beyond.

In Paul McCartney 80…a Tribute! speelt hij als zanger en gitarist nummers van The Beatles, Wings en muzikanten die die aan hem zijn gelinkt. Als soloartiest heeft hij inmiddels zo’n honderdtwintig liedjes van bijvoorbeeld The Beatles, Crowded House, Oasis, The Kinks en The Eagles. “En er zijn er nog zoveel meer om te spelen. Het blijft geweldig om muzikaal terug te gaan naar de basis: man met gitaar.” Was getekend, Sjoerd van den Broek.

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.