Rubenson is Topper van de Week bij Beatstad Radio

Dit hebben wij van Beatstad Radio: de Topper van de Week. Elk dag om kwart over het uur te horen op https://www.beatstad-radio.nl/. Mogen we voorstellen: Rubenson met ‘I Choke’ van z’n eerste EP ‘Heading Forward’ die op het label Freelancer verscheen. Rubenson is de herrezen zanger Ruben de Gilde die met de Haagse band Pleen in 2010 de Haagse Popprijs won en talloze keren optrad in Den Haag en omstreken.

Tot 2011 toen Pleen uit elkaar viel. Met nogal heftige gevolgen. Ruben verloor zichzelf in een langdurige verslaving. Pas wanneer hij die had overwonnen kwam er weer muziek voor hem en ontstond Rubenson. “De ervaringen en inzichten uit die donkere periode vinden hun weg naar mijn liedjes,” vertelt hij erover. “Ze gaan over het proces van een eeuwig voortdurend zelfonderzoek, het ontdekken van onszelf als spiritueel wezen en omgaan met het leven en de acceptatie van het hier en nu.” Met het zonlicht op het gelaat, een dozijn liedjes in de tas en de nodige levenslessen achter de rug klaar voor de volgende stap, zegt hij. En Beatstad Radio stapt graag mee.

Spiegel
“Goede kunst houdt een spiegel voor,” geeft Rubenson zijn luisteraars nog mee. “Een reflectie van de maatschappij bijvoorbeeld. Of van jezelf, zoals in het geval van liedjes schrijven. Weinig kunstvormen lenen zich zo goed voor zelfonderzoek als muziek.” Muziek als therapie en zoektocht naar een steeds betere ik. Rubenson maakt er werk van. Niet alleen voor zichzelf; ook voor anderen als de dance-artiesten Deeparture, Alex Cruz en Brascon en voor labels als Armada Music van Armin van Buuren) en DayslikeNights van Eelke Kleijn.

Voor wie nog wat meer wil weten: Rubenson is een Haagse singer/songwriter die goed heeft geluisterd naar wat Neil Young, Eddie Vedder en The Eagles zo bijzonder maakte. Bij hem klinken die invloeden als Chris Martin en Eddie Vedder. Op www.facebook.com/Rubenson-Music en www.instagram.com/rubensonmusic staat meer.

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.