Miss Merch herdenkt overleden muziekhelden bij Beatstad Radio

Dringen bij de uitgang, kun je oneerbiedig opmerken als je de lijst van muzikanten ziet die de laatste tijd zijn overleden. Daar staan nogal veel namen op: best wel bekende muzikanten. En vooral mensen van een zekere leeftijd denken dan snel: die dus ook al. Alweer een held/in van vroeger die is weggevallen. Voor sommigen zelfs een vriend/in, ook al kwam die alleen als foto op een platenhoes langs. Vast dezelfde platen die Miss Merch bij Beatstad Radio draait op www.beatstad-radio.nl in haar programma ‘Miss Merch herdenkt’. Elke dag om negen in de morgen en negen in de avond, mits het geen woens- of zondag is. Dan herdenkt Miss Merch even niet.

 

Tussen het platendraaien door bij Beatstad Radio zal Miss Merch ook wel eens denken: die dus ook al. Want ze kent nogal veel muzikanten. Ruud Englebert bijvoorbeeld: ‘the bass beast of the Netherlands’. Volgens haar “één van de meest swingende/rockende bassisten” die speelde bij Herman Brood, ook al heel lang niet meer onder ons. Tweeënzeventig geworden nadat een ernstige ziekte de overhand kreeg. Margriet Eshuijs, ook een bekende van Miss Merch, met zeventig ook verslagen door een ernstige ziekte.

Net als Pointer Sister Anita Pointer (74) die bij Beatstad Radio wordt herdacht. En David Crosby. Ondanks z’n 81 jaar toch nog een verrassing. Hij nam het er nogal van, willen de verhalen. Over Lisa Mary Presley (54), vooral bekend als dochter vàn, gaat het bij Beatstad Radio ook. Haar hart stopte er gewoon mee, heet het. En bij gitarist Jeff Beck (78) een fatale variant van hersenvliesontsteking.

Zo worden de muzikale held/innen en vriend/innen van vroeger voltooid verleden tijd en denken hun fans van een zekere leeftijd telkens weer wanneer de deur van de uitgang weer open gaat: die dus ook al. Hun muziek verdwijnt gelukkig niet; luister maar naar www.beatstad-radio.nl.

 

Beeld: Richard Ludwig/Unsplash

 

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.