Liv Verity maakt liedjes met voor iedereen herkenbare echte verhalen

“Muzikaal laat ik mij inspireren door vele persoonlijke ervaringen,” zegt Charlotte Boogaerts; onder meer zangeres uit Turnhout. “Twee zware zwangerschappen, lichamelijke moeilijkheden, verlies. Maar ook door de liefde, mijn dromen, mijn kinderen en het zielsgraag willen bijdragen aan een betere wereld.” Het helpt haar ‘echte verhalen’ te componeren: “Liedjes die herkenbaar zijn voor iedereen.” Als Liv Verity zingt ze bijvoorbeeld In love with your love op de Plaat van de Week van Beatstad Radio op www.beatstad-radio.nl/.

Dit jaar “is het langverwachte jaar waarin ik me echt heel kwetsbaar opstel door mijn persoonlijke gevoelens naar buiten te brengen met echte authentieke songs,” zegt ‘storytelling popwriter’ Charlotte. Muziek en Engels-/Nederlandstalige teksten werkt ze zelf uit en aangetrouwde neef Timo de Prins wikkelt het als producer “in een lekker warm dekentje”. Het resultaat: muziek in de stijl van Taylor Swift, Kelly Clarkson, Sara Bareilles en Jason Mraz.

Twee singles bracht ze eerder uit: Keep The Faith in 2015 en Let’s Remember in 2016. “De eerste single ontstond uit het diepe verlangen om een pure en positieve boodschap de wereld in te zetten.” De tweede ontstond na het plotselinge over lijden van haar grootvader. “Hiermee wil ik families laten samenkomen om iemand te herdenken in vreugde en dankbaarheid.” Bij Let’s Remember maakte ze later een videoclip naar eigen script.

Als singer/songwriter Liv Verity laat Charlotte zich ook inhuren om belangrijke momenten van anderen nog net iets persoonlijker te maken. “Ik kreeg op het einde van het schooljaar van twee mama’s van klasgenootjes van mijn dochter de vraag om iets voor hun juffrouw te schrijven,” vertelde ze eerder aan een verslaggever van Onderox Magazine. “Ik ben dan naar huis gereden en ben er meteen aan begonnen. ’s Middags was het liedje klaar en heb ik het voor haar gespeeld. Ze was heel dankbaar en ik kreeg veel complimenten. Voor mij een aanmoediging om dat vaker te gaan doen en zo nog meer mensen blij te maken.”

Of dat wel zo makkelijk is; persoonlijke liedjes schrijven voor mensen die je niet kent, wilde Onderox Magazine nog weten. “Ik denk dat ik vrij makkelijk mensen en sferen kan aanvoelen. Ik voer een gesprek, in een setting waarbij zij zich op hun gemak voelen en ik probeer goed aan te voelen wie ze zijn en wat belangrijk is voor hen. Soms gaat dat gesprek via Skype, dan zitten ze in hun veilige thuisomgeving. Dat werkt ook goed.”

En wat Charlotte het allerliefst zou doen,: “Als beroepsmuzikant de culturele centra afgaan met mijn liedjes. Waarbij ik ook over volwassen gevoelens wil kunnen praten en zingen. Een steun zijn bijvoorbeeld voor mensen die misbruikt of mishandeld zijn. Ik heb zelf kindermisbruik gekend, te weinig liefde gekregen en later ook enkele verkeerde liefdes gehad. Ik weet hoe hard zoiets je leven kan tekenen.”

Plus: “Ik wil daarnaast graag voor kinderen van alles maken over gevoelens. Hen vertellen dat je af en toe gerust eens boos mag zijn. Stamp maar eens goed! Om alles er even uit te krijgen. Al vrees ik dat zoiets sociaal nog altijd niet helemaal aanvaard wordt. Het is nochtans essentieel om mee te geven.”

Veel, heel veel ideeën liggen er bij ‘storytelling popwriter’ Charlotte Boogaerts/Live Verity klaar om een keer wat mee te doen. Daarom zoekt ze muzikanten om ermee aan de slag te gaan. Vooral pianisten en gitaristen. Eerder nam ze met songwriter Joost Poppelaars het nummer Zie me staan(*) op. Dat is volgens haar “het perfecte voorbeeld dat twee mensen, die elkaar nog nooit ontmoet hebben, die beide in een ander land wonen, een andere genre hebben, beide zelfs in een andere taal zingen, tóch verbinding kunnen maken met elkaar. Vanop afstand. Via muziek.”

(*)https://www.youtube.com/watch?v=gDVfi48kV9o

Home

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.