Leuke liedjes van The Eagles: zing ze maar mee!

Dat leuke liedje van toen, dat blijkt dus van The Eagles te zijn. Meer dan eens was er die herkenning bij de bezoekers van het tweede concert in de reeks van Beatstad Radio in Popradar in Den Haag. The Eagles hebben heel wat van die nummers gemaakt die in het geheugen zijn achtergebleven, demonstreerde tributeband Take it easy. Soms als naamloos geworden liedjes, soms als liedjes waarvan de titel nog wel bewaard bleef, maar kom, van wie was dat dan ook alweer? Van The Eagles, zing ze maar mee!

Toch nog maar een keer voor de zekerheid deelden ze bij Take it Easy die voor Beatstad Radio Special Events als tributeband in de grote Popradarzaal The Eagles in het zonnetje zette het lijstje met de te spelen nummers rond. Want iedereen in de band kent die nummers wel, maar weet iedereen ook wanneer die aan de beurt zijn? En het geluid, altijd weer gedoe. Met stekkers in het verkeerde stopcontact en kabels, heel veel kabels, waar een onoplettende bezoeker zo makkelijk over kan vallen. Want al ligt er een mat over; het blijft uitkijken.

Dit geluid was er ook: dat van ploppende kurken die de ontvangst met bubbels aankondigden. Voor de VIP-gasten in het VIP-vak. Want voor wie wilde was het met een VIP-arrangement echt Take it Easy in Popradar, met een mooie plek vooraan aan plus bediening aan de tafel.

Een enkeling keek op de telefoon nog even na hoe dat ook alweer zat met https://en.wikipedia.org/wiki/Eagles_(band). Om te delen met bijvoorbeeld de jongeren in de zaal, want die waren er ook. Al hadden de bezoekers die van het begin af aan meekregen wat de band zo bijzonder maakte de overhand.

Telefoon: ook handig voor de nogal wat mensen die pas in de loop van de middag langskwamen en dan met het lampje van hun telefoon een weg zochten naar een van de schaars geworden vrije plekken. Of om een stukje op te nemen om anderen te laten horen wat voor een special event van Beatstad Radio ze hadden gemist. Of een videootje maken en dat meteen weer wissen omdat iemand juist op dat moment op de filmarm klopt en nadrukkelijk vraagt wat er voor de volgende ronde mag worden ingeschonken.

Bassist Eddy de Jong van Take it Easy hoorde The Eagles in 1976 voor het eerst op de radio, vertelde hij. En daarna is de fascinatie gebleven. Bij in elk geval één bezoeker bleef de fascinatie beperkt tot één nummer, klonk het: Hotel California waarmee de band het optreden afsloot. En wie liever Listen to the music van The Doobie Brothers hoorde had geluk, want dat was één van de toegiften die duidelijk maakten dat het nu toch echt afgelopen was. Daar kwam iedereen wel voor overeind om mee te swingen.

Meegezongen werd er ook. Want al weet niet iedereen meer van wie dat leuke liedje nu ook alweer was, iedereen heeft het vaak genoeg gehoord om het, inclusief de lastige stukjes, foutloos mee te zingen. Met dat in gedachten, directie van Beatstad Radio: Zingen met Beatstad Radio, dat zou ook een mooi special event zijn, toch? Of een The Doobie Brothers tributeband? Succes verzekerd!

 

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.