“Iedere keer weer kippenvel op het podium. Dat is het mooiste dat je kan bereiken”

Zei bassist André de Bruijn voor de camera van muziekfilmer John Meijer over spelen in de band van gitarist Bas Paardekooper: “Als we met z’n drieën samenspelen, gebeurt er iets dat ons scherp houdt. En dat is iedere keer weer anders. In een oefenruimte kun je zo vaak spelen, maar live gebeurt het allemaal. Iedere keer weer kippenvel op het podium. Dat is het mooiste dat je kan bereiken.” Paardekooper laat dat 19 maart live horen op het grote podium van PopRadar Den Haag. Den Haag FM draait in april de documentaire waarvoor Meijer de band filmde.

De Bruijn, helemaal rechts op de foto, groeide op in een klassiek gezin. Door de zondagse kerkgang kreeg hij belangstelling voor muziek. Piano leerde hij spelen: klassiek. Via het combo dat het kerkkoor begeleidde, kwam hij bij de basgitaar terecht. En dat instrument bracht hem bij allerlei punk- en new wavebandjes. “Ik heb altijd in bandjes gespeeld.” “Heel wat anders dan een kerkkoor,” merkte interviewer Hans Borrias op. Daar begon het allemaal mee, legde De Bruijn uit, want na de kerkliedjes werd er gerockt.

Voor welke muziek De Bruijn zich interesseert? Hij heeft een heel brede interesse, vertelde hij voor Meijers camera, met van alles en nog wat; van klassiek naar rock. Frédéric Chopin is nog steeds een voorbeeld; net als Dmitri Sjostakovitsj. Over de laatste: “Zijn tweede pianoconcert: fantastisch!” Nog meer insporatie: “Vroeger had ik elpees van Iron Maiden, van Rory Gallagher, Deep Purple.” Daarna kwam new wave: “U2 is mijn grote voorbeeld geweest.”

Paardekooper speelt op 19 maart met gastmuzikanten naar het Second Sunday Special Event van Beatstad Radio. Niet zomaar een band, want als je in ‘het wereldje’ rondvraagt, zijn deze muzikanten de eigenlijke winnaars van Dutch Blues Award. Paardekooper maakt naar eigen zeggen “honderd procent original bluesrock from Holland”. Al bevat de muziek in hun woorden “net teveel melodieuze, soms symfonische rockinvloeden om het bluesrock te noemen”. Maar wie je ook hoort: bij iedereen staat Paardekooper voor energie en vuur in ieder optreden. Samengevat: “Rauw, soulful en blues geïnspireerd met passie en muzikaliteit die van het podium afstralen.”

 

Alvast wat meer weten? Kijk op https://www.facebook.com/paardekooperband/

En dan op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bas-paardekooper-beatstad-radio-special-events-513106163347  voor het bestellen van de kaartjes!

Wie op het allerlaatste moment besluit om naar Paardekooper te gaan, kan zich aan de deur van PopRadar voor 17,50 euro verzekeren van een staanplaats.

 

 

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.