Haagse Popweek zet Haagse muziek en muzikanten centraal

Nog even en het is weer tijd voor de Haagse Popweek. Die duurt van 14 tot en met 22 oktober. De aftrap gebeurt in de toren van de Grote Kerk. Daar speelt beiaardier Gijbert Kok nummers van de Haagse alternatieve rockband Alison’s Fall, Madhara ecstatic dance en de hiphoppers van MOVNT OLYMPVS.

De Haagse Popweek is er “voor iedereen die iets met muziek te maken heeft” werft de organisatie. En: “Dé gelegenheid om te leren, te netwerken en uiteraard te genieten van alles wat Den Haag te bieden heeft op muzikaal vlak.” Als voorproefje op het programma van de Haagse Popweek vinden op de Grote Markstraat van 14 tot en met 16 oktober bijzondere straatsessies plaats. Artiesten uit de Haagse muziekscene spelen er zonder versterking: van folk tot hiphop, van zangkoren tot indie rock.

Muzikanten kunnen op 16 oktober in de Grey Space hun demo’s laten horen aan professionals uit de Nederlandse muziek. De beroepsmuzikanten geven er dan feedback op en beantwoorden uiteenlopende muzikale vragen. In de Grey Space praten deskundigen van SENA/BUMA/Norma muzikanten bij over muziekrechten. Deze ‘music rights on tour’ is één van de workshops waar muzikanten zich verder kunnen ontwikkelen. In de Centrale Bibliotheek gaat het over de muzieksoftware van Ableton, in het Koorenhuis over VJ’s en licht en in Popradar houden de Sisters in Songwriting een bijeenkomst over ‘profilering en Spotify’.

De Haagse Popweek is er niet alleen voor grote mensen. Kinderen van tien tot twaalf jaar kunnen bij Ready to Play een workshop volgen over bandcoaching. Ze krijgen ook de gelegenheid om een echte band te vormen en daarmee op een echt podium op te treden voor een echt publiek.

Bekende Haagse muzikanten maken op de avond van 21 oktober hun opwachting in de binnenstad. Van 18:00 tot 02:00 uur spelen ze in het Paard Café, het Koorenhuis, de Zwarte Ruiter, de Gekke Geit én de Centrale Bibliotheek. Elke locatie geeft een ander genre onderdak.

In het Paard Café worden ook de winnaars bekend gemaakt van de beste release; één van de vijf popprijzen die tijdens de Haagse Popweek worden uitgereikt. Dat zijn de Haagse Popprijs voor de Haagse act die het afgelopen jaar nationaal of internationaal het meeste impact heeft gehad en de publieksprijzen: de Popprijs voor het beste Haagse initiatief, de Music Support Award, de Popprijs voor de beste Haagse release en de beste Haagse videoclip. Genomineerden zijn bijvoorbeeld Goldband, DI-RECT, Prins S. en de Geit, Neomi, Son Mieux en de Samenscholing.

Meer weten: https://haagsepopweek.com/info/

Beeld: Haagse Popweek

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.