Een bijzondere dag met ‘Let it shine’ van Rebels & Angels ft. Annabelle

Morgen is het een bijzondere dag bij Beatstad Radio op https://www.beatstad-radio.nl/. Want dan stellen we elk uur om kwart over de nieuwe Plaat van de Week voor: ‘Let it shine’ van Rebels & Angels ft. Annabelle. En dat blijven we dan de hele week doen. Als het werk het toelaat, schenken we dan ook nog een oranjebittertje in om mee te doen met dat andere dat morgen staat te gebeuren.

Rebels & Angels is een Nederlandse band van professionele muzikanten die al vaker lieten zien dat ze wel wat kunnen. Bij Najib Amhali bijvoorbeeld, Wolter Kroes, Samantha Steenwijk en bij Bergit Lewis. De muzikanten van Rebels & Angels werken ook als vaste groep mee aan de maatschappelijke projecten van de stichting Focus and Fun(*). In hun eigen studio schrijven en produceren de muzikanten de verschillende liedjes, spelen orkestbanden in en maken er allerlei jingles en tunes. Rebels & Angels zijn drummer Dennis van Hoorn, bassist en zanger Rick van Hoorn, gitarist en zanger Serge Naberman en toetsenist en zanger Chris van Marrelo.

‘Let it Shine’ gaat over een rebel die verlichting zoekt en dat vindt bij een engel die zijn pad kruist. Wat Rebels & Angels betreft, beschrijft het nummer waar Focus and Fun voor staat: het vinden en geven van hoop en plezier die voor iedereen bereikbaar zijn. ‘Let it Shine’ heeft invloeden van country, rock en gospel en gaat van ingetogen naar groots. Gast en vertolker van de engel is Annabelle; zangdocente met een eigen maatschappelijk en muzikaal theaterprogramma. Focus and Fun overweegt of de stichting ook met haar programma iets kan.

De Focus and Fun Foundation is opgericht in mei 2019. Het doel: met muziek maatschappelijk verantwoorde projecten realiseren. Want muziek maken en naar muziek luisteren kan mensen helpen bij het verwerken van emoties en het uiten van gevoelens. Ook helpt zelf muziek maken bij het ontwikkelen van het empathische vermogen. Veel problemen worden er door opgelost of voorkomen. En niet in de laatste plaats: muziek heeft een positieve invloed op het algeheel welzijn van mensen.

Neem bijvoorbeeld Het Muziekboeket: een pianist speelt in een verzorgingstehuis een middag lang hits van vroeger en helpt zo eenzaamheid onder ouderen te bestrijden en het geheugen op te frissen van (dementerende) ouderen. Of dit: zang en muziek van Mama Thee voor kinderen die met het ziekenhuis te maken krijgen. Het zorgt voor ontspanning, helpt ze met (taal) en geeft een veilig gevoel. En deze: muzikale verhalen van Kinderen van Ouders met Psychische Problemen; de KOPP-kinderen. Luister hier maar eens naar: https://open.spotify.com/album/6DgnZLe8Z3GwrMKHQQRnNY?si=9xKfDrX4SPy4CROADC8JNg&nd=1

‘Let it Shine’ is uitgebracht door Focus and Fun Records, onderdeel van de Focus and Fun Foundation.

(*)Meer weten over Focus and FUN: https://www.focusandfun.nl/

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.