Debster kan ‘Er niet meer tegen’

Debora Hulskamp presenteert vandaag als songwriter en producer Debster bij Beatstad Radio haar solo single ‘Er niet meer tegen’. Elk kwart over het uur te horen als Plaat van de Week via www.beatstad-radio.nl. ‘Er niet meer tegen’ is de eerste van een reeks Nederlandstalige nummers die Debster mettertijd bundelt tot een EP. Nederlands- en Engelstalige pop met hier en daar wat rock, pop en house op echte en elektronische instrumenten, zegt Debster over haar muziek. In ‘Er niet meer tegen’ verhaalt ze eerlijk, controversieel en realistisch over “…uit een vicieuze cirkel willen doorbreken en uiteindelijk de knop omzetten…”.

Debster timmert muzikaal al langer aan de weg. Voor zichzelf èn voor anderen. Met JAY maakte ze samen het nummer ‘In the moment’ en met Anique ‘See me’. Haar muziek klonk in TV-series als Riverdale, Better Things en Graves. Als componist bedacht ze muziek voor radio, film en escaperooms als Hal Der Koningen en Escaperoom de Bagijnetoren van Delftescape te Delft. En in december 2009 riep auteursrechtenorganisatie BUMA haar uit als ‘Beste Talent’ Dutch Writers Camp.

Workshop
Tegenwoordig heeft ze haar eigen productiestudio aan huis in Voorburg. Daar geeft ze ook de workshop ‘Songwriting with an Awarded Producer’ voor wie zelf muzikaal aan de slag wil. Te boeken via Airbnb Experience. Met Debster produceer je dan in pakweg drie uur een lied over onderwerpen waarover je graag wil schrijven. Ervaring is niet nodig en je hoeft geen instrument te kunnen bespelen. Voor wie dat wel kan: er staat een piano, een basgitaar, een elektrische- en akoestische gitaar. Het resultaat wordt meteen opgenomen en luisterklaar afgemixt. Wie alleen een lied wil inzingen kan daarvoor de studio inclusief technicus huren. Rolstoelgebruikers kunnen er zonder problemen terecht. Kleine waarschuwing: het huis is eigenlijk van kat Fara!

Zegt Debster: “Ik vind het heerlijk om samen te schrijven met anderen. Samen schrijven is zo ontzettend stimulerend. Ik leer er persoonlijk veel van. Het maakt dat je vliegt, stopt writers block, ontwaakt de muze in je. Na een schrijfdag ga je naar huis met een blij gevoel en koffer vol inspiratie.”

Muziek zat er bij Debster al vroeg in. Als vijfjarige zong ze tweede stem bij haar oudere zus tijdens de schooluitvoering. Het moment dat ze bij oma thuis een pianotoets aanraakte, ging een muzikale wereld voor haar open, zegt ze over hoe het allemaal begon. De Amsterdamse Hogeschool der Kunsten bereidde haar voor op de praktijk waarin ze solo zong, in commerciële bands en in bands met eigen werk. Ze volgde ze onder meer cursussen van songwriters/producers als Ryan Tedder (One Republic), Charlie Puth, Louis Bell (producer van bijvoorbeeld Post Malone), Blanks en Kygo. En als piano entertainer reisde ze over de hele wereld. Met haar muziekproducersset om werk te maken van haar eigen muziek.

Meer Debster:
Website: www.debstermusic.com
Instagram: @debstermusic
TikTok: @debstermusic, @songwriting123
Facebook: @debsongwriter

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.