Candy Dulfer over Haagse singer-songwriter Toine: een multitalent met soul, durf en veel passie

Zegt Candy Dulfer, wie kent haar niet, over de Haagse singer/songwriter Toine: “Toine is te gek! Hij speelt en zingt fantastisch. Ik ben zo blij dat hij nu met zijn eerste EP komt! Een multitalent met soul, durf en veel passie!” En Jeroen Kijk in de Vegte van NPO2: “Funk met een hoofdletter F!” Allemaal te horen bij Beatstad Radio via https://www.beatstad-radio.nl.

Die eerste EP waar Candy Dulfer zo blij mee is, heet gewoon Toine en verschijnt op 10 juni. De singer/songwriter presenteert die dag zijn debuut in het Haagse poppodium Paard. In de tussentijd werkt Toine aan een clubtour om zijn EP onder de aandacht te brengen. Locaties en data deelt hij op onder meer www.toinemusic.com. De nieuwe EP volgt op Toine’s single ‘I Can’t Take It Back’ waarvan Spotify 300.000 streams noteerde. De track staat ook in de Top 50 van NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Contract
“Het succes van het nummer leidde tot een contract bij het Amsterdamse label Vokall Records,” zegt de singer/songwriter. Zo kon hij ‘True Love’ opnemen waarin hij zingt over de emotionele herinneringen aan de momenten en plekken die hij deelde met zijn ex-geliefde. Hij zegt ook hoop te geven “omdat echte liefde uiteindelijk zijn weg weer vindt”. In ‘Thank You’ gaat het ook over een liefdesrelatie, maar Toine legt uit dat de tekst verder gaat dan dat: “Het kan ook om een goede vriendschap gaan. Eentje waar je dankbaar voor bent, omdat die persoon je anders naar het leven liet kijken en jou de kracht gaf om te doen wat je het liefst doet.”

Boodschapper
Hier zingt Toine ook over: iemand krijgt ‘s nachts in zijn dromen signalen over de beste kansen en keuzes in het leven. In het filmische ‘Man In The Dark’ vertelt hij dat de boodschapper de toekomstige versie is van de dromer blijkt te zijn. “En staat de persoon voor de keuze of hij zijn toekomstige ik volgt of voor het onbekende gaat.”

Deze muzikanten doen ook mee op Toine’s EP: bassist Udo Pannekeet die in de legendarische band Focus speelt en tourt met Lucy Woodward van Snarky Puppy. Drummer Niek de Bruijn, bekend van onder andere Charlie Hunter. En Rein Godefroy die de toetsen bespeelt. Pannekeet en De Bruijn deden tevens de productie. De mastering was in handen van Sander van der Heide die successen boekte met onder meer Anouk. Voor het artwork van de EP schakelde Toine fotograaf Daphne van Drenth en grafisch designer Leroy – Le Roi de Trois in.

Nog meer Toine:
www.toinemusic.com
www.instagram.com/toine.music
www.facebook.com/toine.music.official

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.