Blueminded stelt met ‘Break the silence’ derde album voor

Met het nieuwe album ‘Break the silence’ heeft Blueminded er nu drie op een rij. Het is wel een beetje standaard om te zeggen, vindt gitarist en achtergrondzanger Jörgen Koenen, maar ‘Break the silence’ is wat hem betreft het beste album van Blueminded tot nog toe. Te horen op bijvoorbeeld Beatstad Radio via www.beatstad-radio.nl.

Twaalf nummers staan er op ‘Break the silence’; goed voor bijna een uur muziek. Jörgen schreef die in de roerige coronatijd. In een aantal nummers klinkt iets van die tijd terug. De grote artiesten uit de jaren tachtig lieten hun invloed gelden: Peter Gabriel, Sting, The Police, U2, Genesis, Coldplay, Kane, Muse. Goed voor hier en daar een bekend moment in de muziek, denken ze bij Blueminded.

Op het derde album staan wat meer stevigere en uptempo nummers dan op de vorige, legt de groep uit. En meer dan op de twee eerdere albums komt op ‘Break the silence’ het gitaarwerk wat meer naar voren. Boven alles is er diversiteit en afwisseling in de muziek te horen, benadrukken de bandleden, zonder afbreuk te doen aan de typische sound van Blueminded.

De groep nam ‘Break the silence’ op in de Belgische Artsound Studio. J.P. Kerkhofs produceerde en mixte de tracks. De mastering besteedde de groep uit aan Jens Dreesen. De Duitser nam eerder het nieuwste Rammstein-album ‘Zeit’ onder handen. Voor het artwork tekende Raymond Helebrand van RH-Design.

‘Break the silence’ verschijnt digitaal en op CD. Als voorproefje bracht de groep eerder de nieuwe uptempo single ‘Walk the line’ uit op I-tunes en alle bekende streamingdiensten als Spotify, Apple Music, Deezer en Amazon. Bij die gelegenheid verscheen op YouTube een nieuwe videoclip.

Blueminded is:

Rob Rompen zang
Michiel Hartholt toetsen, backingvocals
John Eijkenboom drums
Richard Ritterbeeks basgitaar
Jörgen Koenen gitaar, backing vocals
Björn Koenen gitaar

http://blueminded.nl

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.