Beatstad Radio stelt Haagse band City opnieuw voor

Dat doen wij van Beatstad Radio dus ook: bands van toen weer voor het voetlicht brengen via https://www.beatstad-radio.nl/. City uit Den Haag bijvoorbeeld. Die hebben we nu in ons programma Vers van de Plaat dat elke dag om 12:00 en om 00:00 uur de wereld in gaat.

City is één van die ontelbare vele bandjes die in de jaren zestig overal in Den Haag speelden. In de wijk Morgenstond werkte de groep toen veel eigen nummers uit. Met teksten van leadsinger Paul Verpoort, drummer Alex Verpoort en leadgitarist Hans van Rooij. Bassist René Pytak was er ook bij, maar hij is inmiddels overleden. “Helaas veel te vroeg,” zegt Alex Verpoort. In de loop van de jaren kwamen er meer muzikanten bij City: bassist Carol Brand bijvoorbeeld en toetsenist Joop van der Putten. Michael Peterson en Kees Bommeljé zorgden voor een lichtshow met vloeistofprojecties en gaven City daarmee een extra dimensie.

De band repeteerde in een pand in het oude centrum. “Daar konden we ons creatief volledig uitleven,” herinnert Alex zich. “En al snel hadden we optredens in en rond Den Haag.” Veel scholen, het Keldertje in de Spionkopstraat, de grote zaal in het Paard, De Eland in Delft, openluchtevenementen, de Kroeg, de Houtrusthallen en het Scheveningse strand. “We hebben ook nog in een voorprogramma van Patricia Paay gespeeld!” Gastmuzikanten deden ook met City mee. “Peter Wassenaar, Nico Christianse, Eelco Gelling maar ook Do Baks die later met broer Paul The Rooftop oprichtte,” noemt Alex op. En dan waren er ook nog Nick Zomer, Bertus Bonk, en Ton van der Meer.

Do Baks en Paul Verpoort maken nog steeds live muziek met hun gezamenlijke bans Brothers in Law. Hans van Rooij zou ook nog kunnen aanschuiven; hij bracht vele jaren door in Griekenland maar woont nu weer in Nederland. Alex Verpoort emigreerde in 1980 naar Canada en werkte daar in de film- en televisie-industrie.

 

Op de foto van links naar rechts: Paul Verpoort, Hans van Rooij, Alex Verpoort en René Pytak

 

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.