Beatstad Radio laat blues album horen waaraan Downsizers vijf jaar werkten

Vijf jaar deed Downsizers over het blues album The Devil’s Playground. Het resultaat hoor je elke dag om 15:00 en om 03:00 uur bij Beatstad Radio op https://www.beatstad-radio.nl/.

Dat het zo lang duurde kwam vooral omdat leadzanger Marc Couchair voor zijn werk veel naar het buitenland moest, legt medemuzikant Vincent van de Logt uit. “Het project Downsizers is oorspronkelijk begonnen onder collega’s van het Joegoslavië Tribunaal.” Dat waren Marc en Damir Sodan die overal in Den Haag en verder uitkeken naar andere muzikanten met wie ze hun ideeën konden uitwerken. Vincent speelde op een van de nummers bas. Andrea Smidt deed dat ook op een ander nummer. Fransesca Tandoi, Jan Reynen en Jeff Bos schoven ook aan, net als drie blazers rond Magnus Baugis.

De nummers van The Devil’s Playground werden in opeenvolgende stappen opgenomen. Eerst de drums en de bas en daarna de rest.  “Bij mij thuis opgenomen in een appartement waar ik woonde,” legt Vincent uit. Het appartement waar hij toen door omstandigheden verbleef was er een van een complex waarin veel bejaarden woonden, voegt hij eraan toe. “Juist de bejaarden waardeerden de muzikanten enorm.”

Jongere bewoners daarentegen niet, staat Vincent nog duidelijk bij. “Die belden de politie op de slotriffs van de blazerssectie. We hebben de opnames afgemaakt en daarna netjes open gedaan. De klagers bleken buren met een baby te zijn die tweehoog verder in het complex woonden. “In mijn huurcontract waren kinderen onder de acht niet welkom,” vertelt Vincent. “De politie was daarmee ook klaar. Het was ook pas 21:15 uur, dus waar gaat ’t dan om?” In zijn huidige woning maakte hij ook nog opnames.

“Na zoveel tijd en verschillende inzichten hebben we het dus afgemaakt. Hope you like it!”

 

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.