Beatstad Radio en de blues

Over een stormy monday zongen ze van Dusty Roots(*) in ’t Hoekpandje aan Oude Molstraat. Eén van de nummers uit het repertoire van Chicago, West-Coast, Engelse en wat minder bekende blues klassiekers waarmee de band de gewone zondagmiddag van 22 januari veranderde in een hele gezellige zondagmiddag.

Levende muziek: wij van Beatstad Radio, bekend van www.beatstad-radio.nl, horen het altijd graag. En als het even kan zijn we er ook live bij. Dat vinden meer bezoekers, zien we al bij het eerste nummer, want geleidelijk aan loopt ’t Hoekpandje vol met jolige gasten, soms samen met net zulke jolige viervoeters die zo te zien wel wat blues gewend zijn. Of dat over pakweg twintig jaar nog zo is, vroegen wij van Beatstad Radio aan de mensen waarmee we naar het optreden waren gegaan. Of zijn blues en omstreken vooral muziek voor muzikanten en luisteraars van een zekere leeftijd? Het zou zomaar eens het onderwerp van een bluesnummer kunnen zijn. Net als deze nadenker achter de bar van ’t Hoekpandje: de wijsheid is simpel; hij is recht of hij is krom.

Blues en omstreken van muzikanten die nog niet van een zekere leeftijd zijn presenteert Beatstad Radio op 19 maart. Beatstad Radio Second Sunday Special Events laat dan Bas Paardekooper vanaf drie uur optreden in PopRadar Den Haag. Deze band rond de gitarist met dezelfde naam maakt naar eigen zeggen “honderd procent original bluesrock from Holland”. Allemaal eigen nummers speelt Paardekooper met bassist André de Bruijn en drummer Roel van Leeuwen. En wie je ook hoort: bij iedereen staat Paardekooper voor energie en vuur in ieder optreden. Rauw, soulful en blues geïnspireerd met passie en muzikaliteit die van het podium afstralen.

En dan mag dit ook maar weer eens gezegd: Bas Paardekooper (1981) werd al eerder genomineerd voor beste pop/rock en beste blues gitarist van de Benelux. Da’s mooi voor een muzikant die, zo wil het verhaal dat in elk geval, zichzelf na het horen van Jimi Hendrix’ ‘Hey Joe’ als elfjarige gitaar leerde spelen. En mooi dat Walter Trout, toch niet de minste in het wereldje, graag nog eens naast hem op het podium staat. De jonge Paardekooper die lang geleden alweer indruk op hem maakte moet alleen maar beter zijn geworden.

 

Alvast wat meer weten? Kijk op https://www.facebook.com/paardekooperband/ En daarna kaarten bestellen via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bas-paardekooper-beatstad-radio-special-events-513106163347

 

(*)Jan Wagemakers (zang/gitaar/slide), Eric van Uum (zang/gitaar), Peter Maarleveld (drums), Christiaan van den Bosch (blues harp) en Inge Clausing (bas) zijn Dusty Roots (www.dustyroots.com).

 

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.