Beatstad Radio draait twee keer per dag nieuwe CD van jazzsaxofonist Frank Paavoo

Weer iets moois om naar te luisteren bij Beatstad Radio: de nieuwe CD ‘Frankly Speaking’ van saxofonist Frank Paavoo. Elke dag te horen in Jazz @ 10 om 10.00 en 22.00 uur. Wie Paavoo in het echt wil horen moet op zondag 1 mei naar Amersfoort gaan waar hij in Café Miles met zijn kwintet zijn Frankly Speaking Tour begint. In de tussentijd is Paavoo regelmatig te zien op Stingray Djazz TV met verschillende concerten waarop stukken van ‘Jazzpainter’ en ‘Frankly Speaking’ te horen zijn.

‘Frankly Speaking’ is Paavoo’s twee CD sinds zijn debuut Jazzpainter uit 2017. Hij speelt erop met z’n band waarin jong jazztalent zich mengt met oude rotten in het vak zoals drummer Bart van Helsdingen en Paavo zelf. In zijn woorden is het “een rijk palet aan duistere up tempo Jazz, ontroerende ballads en spetterende funk geworden”. “Fel, opvallend, contrasterend én gedurfd,” zei Jazzflits erover.

Jazzpainter
De ‘Jazzpainter van Amsterdam’ noemt Paavoo zich. “Een kleurrijk geklede artiest, met felle dessins en een knalrode pet,” omschrijft recensent Peter J. Korten hem in JazzFilts. En niet onbelangrijk: “Wat een enorme ontwikkeling heeft deze muzikant in korte tijd doorgemaakt.” Op ‘Frankly Speaking’ demonstreert hij dat in stukken die in zijn woorden “vanuit vrijheid tot een geheel komen” en waarin de solisten meer ruimte krijgen om hun verhaal te vertellen.

Zelfportret
Jazzkenner Hans Mantel vond dat Paavoo’s eersteling “in essentie een zelfportret is van een gepassioneerde en gedreven musicus die een gave voor lyriek combineert met een verfrissend talent voor het construeren van aangenaam in het gehoor liggende en toch verbazingwekkend fris klinkende stukken.” En: “Zelfs voor het geoefend oor bevat zijn muziek voldoende verrassingselementen om je te doen smachten naar meer.”

En wat is het dan mooi dat er Beatstad Radio is!

Foto: Dingena Mol

Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.