BEATSTAD RADIO EVENTS

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fleetwood Maniacs

12 februari @ 14:30 - 19:00 CET

In 2017 gaat een lang gekoesterde wens van de Delftse zanger en gitarist Wim van Velzen in vervulling: de oprichting van een Fleetwood Mac-tributeband. Beatstad Radio Second Sunday Special Events heeft deze Fleetwood Maniacs uitgenodigd om op zondagmiddag 12 februari in PopRadar Den Haag te laten horen wat Fleetwood Mac nou zo bijzonder maakte. Ook een aanrader voor mensen die de band alleen kennen van het bericht dat in december vorig jaar liet weten dat hun voormalige toetseniste/zangeres Christine McVie was overleden; 79 jaar oud.

Wim van Velzen begon Fleetwood Maniacs aan de keukentafel met drummer Ronald van Drunen, Wim en beide echtgenoten en zangeressen Marry van Groenewegen en Marian Schokker. Zangpartijen worden uitgezocht en de typerende harmonieën van Fleetwood Mac zorgvuldig gerepeteerd. Het resultaat: “Na intensief repeteren hebben we de klankkleur van Fleetwood Mac te pakken en staat de zang als een huis en is er voldoende repertoire waarin het hele album ‘Rumours’ vertegenwoordigd is.”

Hoog tijd om de hele band samen te stellen. Blues- en sologitarist Rob Hoes schuift aan en stelt voor om bassist Henk Wanders en pianist Peter Seilberger ook te vragen mee te doen met wat Fleetwood Maniacs moet worden. Onder die naam doet de band vanaf 2018 vele Delftse podia en kleine festivals aan. De huidige sologitarist Hans Kempers komt erbij. Zegt de band: “Eveneens ruim ervaren en met het talent om de gelikte solo’s van Fleetwood Mac nauwgezet en schijnbaar moeiteloos neer te zetten.”

Voor het resultaat van alle inspanningen ontvangt Fleetwood Maniacs in 2022 de officiële titel van Stichting Pop Delft ‘Beste coverband’. En dus: “We want more, we want more, we want more…….”

Alvast wat meer weten? https://www.facebook.com/FleetwoodManiacs/ en https://www.youtube.com/watch?v=KI9nAYFr2mk

Het origineel zit onder deze link: https://www.fleetwoodmac.com/

En voor het zakelijke stukje van kaartjes kopen klik je op:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-beatstad-radio-second-sunday-special-events-presents-fleetwood-maniacs-491244013067

Dit delen:

Gegevens

Datum:
12 februari
Tijd:
14:30 - 19:00 CET
Evenement Categorie:

Organisator

Beatstad Radio
Telefoon
0633033804
E-mail
beatstadradio@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

PopRadar
Burgemeester Hovylaan 12,
Den Haag, Zuid Holland 2552 AW Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0880241400
Bekijk de site van Locatie

Leave a Reply

Your email address will not be published.